Påminnelse: rädda jorden!

Jag har tidigare skrivit om saker du kan göra få ett mer miljövänligt hem, som du finner här. Att ständigt hitta saker att förändra för att minska ansträngningen man sätter på miljön är otroligt viktigt och en strävan vi alla bör ha. Visste ni till exempel att forskare gett upp hoppet om att rädda Barriärrevet i Australien nu? Den kommer dö snart nog. Allt det för att människosläktet kollektivt gjort alldeles för lite för att förhindra vår framfart på denna jorden. Jag kan finna mig i att fundera på det väldigt ofta, hur vi förstör för oss själva mer än vad vi hjälper. Vilken nytta kommer allt detta vi uppnått ha när jorden går under?

Under tiden kan vi försöka göra det vi kan. Och om du äger en lägenhet eller villa – var då jättesnäll och tänk över vilka energisnåla alternativ som finns för din utomhusbelysning. Idag finns det fantastiska solcellslampor från till exempel ljustema som gör jobbet som vanliga lampor gör, och lite till. Du kan dra det ett steg längre och prova rörelsedetekterande lampor som sparar ström. Huvudsaken är att du i alla fall gör ditt bästa för att dra ditt strå till stacken.

Det är dags att agera så fort som möjligt – medan vi daltar så brinner naturen där ute. Och jag hade inte antagit denna alarmerande tonen om jag inte kände att det var absolut nödvändigt, för det är det. Å det grövsta. Se så, hjälp moder jord!